КОМПАНИЙ
ҮЙЛ АЖИЛЛАГААНЫ ЧИГЛЭЛ
“Хийморь сүхбаатар мах импекс” ХХК нь “Мал төхөөрөх, мах, махан бүтээгдэхүүн боловсруулах үйлдвэр”-ийн үйл ажиллагаандаа
-
ISO22000:2019-Хүнсний аюулгүй байдлын менежментийн тогтолцоо. Хүнсний чиглэлийн үйл ажиллагаанд эрхлэгчид тавих шаардлага;
-
ISO9001:2016-Чанарын менежментийн тогтолцооны олон улсын стандарт;
-
HACCP- Аюулын дүн шинжилгээний эгзэгтэй цэгийн хяналт
зэрэг стандартуудыг нэвтрүүлж малыг үйлдвэрийн аргаар төхөөрч гулууз махыг технологийн шаардлагын дагуу бүрэн загссаны дараа, ангилж савлах, хөлдөөсөн байдлаар болон махыг дулааны аргаар боловсруулж хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэж бренд бүтээгдэхүүн бий болгож хэрэглэгчдэд нийлүүлнэ.
Мах, махан бүтээгдэхүүн боловсруулах үйлдвэр нь дараах төрлийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэнэ. Үүнд:
- Дайвар бүтээгдэхүүн боловсруулах
- Бууз, банш, хагас боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн
- Махан нөөш
- Хиам, утсан махан бүтээгдэхүүн
- Огтолж хэсэглэн жигнэсэн ясгүй мах,
- Уураар жигнэж болгосон мөч мах
ҮЙЛДВЭРИЙН ПРОЦЕСС ХАДГАЛАЛТ
ХУДАЛДАН АВАГЧИД ХҮРЭХ ДАРААЛАЛ
1
Худалдан авах
Эрүүл мэнд болон гарал үүслийн гэрчилгээтэй малыг худалдан авах
4
Гүн хөлдөөх өрөө
-30С-аас -35С-т 24 цаг гүн хөлдөөнө.
2
Төхөөрөх
Стандартын дагуу төхөөрөх
5
Хөргүүртэй агуулах
-18С-аас -20С-д 12 сар хадгална.
3
Сэврээх өрөө
Агаарын хэм 0С-аас +4С байна. 24-72 цаг сэврээнэ.
6